ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
&
ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Στατιστικά

H χαρακτηριστική ερώτηση που κάνει το ζευγάρι που πρόκειται να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση είναι, τί πιθανότητες επιτυχίας έχουμε;”.

H απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι αρκετές φορές πολύπλοκη και η ερμηνεία της ακόμη πιο ασαφής. Αυτό γιατί ένα νούμερο ποσοστών δεν λέει τίποτα αν αυτό το νούμερο δεν συνοδεύεται από το:

1) Τι αφορά  (τεστ εγκυμοσύνης, κύηση ή “παιδί στο σπίτι”)

2)Σε τι αναφέρεται (λήψη φαρμάκων, λήψη ωαρίων ή εμβρυομεταφορά)

3) Που και πώς επιτεύχθηκε το νούμερο αυτό (στην Aμερική, στην Aγγλία ή στον χώρο που θα θεραπευθεί το ζευγάρι).

O καλύτερος τρόπος για να εκφρασθούν τα αποτελέσματα και να είναι συγκρίσιμα στην εξωσωματική γονιμοποίηση ειναι ανά εμβρυομεταφορά που αποτελεί το κορυφαίο και σταθερό γεγονός της προσπάθειας. Έτσι τα ζευγάρια έχουν μια ιδέα για το τι περίπου πρέπει να προσδοκούν από την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο συγκεκριμένο κέντρο.

Εκτιμάται επίσης η τεχνική αρτιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και αποτολμούνται κάποιες συγκρίσεις ώστε να υποβοηθείται με αυτόν τον τρόπο η απόφαση του ζευγαριού.

Στα διαγράματα σας παραθέτουμε τα ποσοστά κυήσεων και τελικα  γεννήσεων στην μονάδα μας ανά εμβρυομεταφορά φρέσκων και κατεψυγμένων εμβρύων ανάλογα με την ηλικία  της γυναίκας από το 1997  έως το 2011.